Lehden tekijä:
Pirkko Ruohonen-Lerner



::Lue lisää/mielipiteet...

Sähköposti: Sähköposti minulle

Porvoon Netti-Uutiset
Riippumaton paikallislehti Internetissä.
Päivitetty 15.04.2004



Edelliset lehdet/aiheet
Edellinen lehti - 12.02.2004


Porvoon kaupunginhallitus 13.4.2004

- pani viikoksi pöydälle esityksen talousarvion 2005 ja taloussuunnitelman 2005-2007 laadintaohjeista. Lähtökohtana on ollut kaupungin kasvavan velkaantumisen rajoittaminen ja vuosituloksen pitäminen positiivisena. Pyrkimyksenä on hillitä menojen kasvua ja sopeuttaa palvelut käytettävissä oleviin resursseihin.
Kehyslaskelma on laadittu siltä pohjalta, että kunnallisveroa ei koroteta. Veroprosentin korotus 0,25 prosenttiyksiköllä toisi lisätuloja 1,6 miljoonaa euroa. Kun henkilöstömenojen kasvuun varataan kaksi prosenttia, joudutaan muita menoja vastaavasti karsimaan runsaan prosenttiyksikön verran. Tämä edellyttää rakenteellisia muutoksia kaupungin toiminnassa ja mahdollisesti joidenkin toimintojen lopettamista.
Henkilöstön asemaa turvataan 50 000 euron summalla, joka osoitetaan henkilöstöpalvelujen kehittämiseen. Kaupungin henkilökunnan määrä tulee lähivuosina kasvamaan, koska opetustoiminnan, vanhustenhuollon ja terveydenhuollon palvelut laajenevat. Arvion mukaan esimerkiksi hammashuollon menot kasvavat 9 prosenttia vuosittain seuraavien kolmen vuoden aikana.
Vuoden 2005 kehys perustuu olettamukseen, että kunnallisveron tuotto kasvaa 3,5 prosenttia ja yhteisöveron tuotto 3 prosenttia. HUS:n arvion mukaan Porvoon erikoissairaanhoidon menot kasvavat 950 000 euroa.
Porvoon viimevuosien suuret uusinvestoinnit kasvattavat niistä tehtäviä poistoja, mikä heikentää kaupungin tulosta. Jo vuodesta 2005 alkaen on hankalaa saada aikaiseksi positiivinen tilinpäätös.

- hyväksyi Porvoon keittiöiden kehityssuunnitelman periaatteet, joita noudatetaan jatkossa keittiöiden suunnittelussa. Syksyllä 1999 kaupunginhallitus päätti perustaa ruokapalveluyksikön. Vuotta myöhemmin se hyväksyi keittiöiden kehittämisryhmän loppuraportin, jonka tavoitteena oli kehittää keittiöiden välistä yhteistyötä siten, että kilpailukyky säilyisi.
Nyt on tultu tilanteeseen, jossa on tehtävä ratkaisu keittiöverkon laajuudesta ja tasosta. Lähtökohtana on kehittää kaupungin ruokapalvelua suunnitelmallisesti, säästää tulevissa investoinneissa ja toimintamenoissa. Ruoan laatua kehitetään vastaamaan asiakkaiden toiveita sekä kansallisia ravitsemussuosituksia.
Suunnitelman mukaan keittiöverkkoa tehostetaan siten, että valmistuskeittiöiden määrä vähenee 31:llä ja vastaavasti näitä edullisempien palvelukeittiöiden määrä kasvaa. Lisäksi tarvitaan kolme uutta aluekeittiötä vuoteen 2010 mennessä. Nykyisen henkilökunnan määrää vähennetään 13:lla ilman irtisanomisia. Ruokapalvelujen käyttökustannusten on laskettu alenevan 240 000 eurolla vuodessa. Merkittäviä säästöjä syntyy myös tulevissa investointikustannuksissa, jos kehittämissuunnitelman toteuttaminen hyväksytään.

- hyväksyi kouluille 187 uutta vuotuista viikkotuntia (vvh) verrattuna kuluvaan vuoteen. Tuntimäärien lisäys on tarpeen, koska oppilasmäärä kasvaa 72 uudella oppilaalla ensi syksynä. Tuolloin myös peruskoulun valtakunnallisten opetussuunnitelmien perusteet muuttuvat.
Koulut esittivät tuntimäärien lisäykseksi 297 vvh:a, lisäyksen kustannusvaikutus olisi ollut 300 000 euroa vuodessa. Suomenkielinen osasto päätti, että tuntimääriä lisättäisiin 187 vvh:a. Tämän päätöksen kustannusvaikutus on 187 000 euroa.
Koulutoimenjohtaja velvoitettiin määrittelemään lisätuntien jaon kouluille. Koulutuslautakunnan tulee huolehtia määrärahan muutosesityksestä valtuustolle, mikäli sivistystoimi ei pysty säästämään muissa menoissa.

- päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että keilaratojen korjaukseen myönnetään tälle vuodelle uutta määrärahaa 25 000 euroa. Porvoon keilahalli on toiminut vuodesta 1981. Ratojen ja laitteiden nykyaikaistaminen maksaa 63 000 euroa. Kokonniemen Tenniskeskus Oy:n kanssa on neuvoteltu hallin siirtämisestä heidän tiloihinsa, jolloin siirto- ja laajennuskulut olisivat 68 000 euroa ja vuokrakulut 3 000 euroa kuukaudessa. Porvoon Keilailuliitto ry:n selvityksen mukaan peruskorjaus on tehtävä kesän aikana, muussa tapauksessa halli suljetaan syksyllä. Kiireellisimmät korjaukset maksavat 25 000 euroa, jolloin ratojen käyttöikää voitaisiin pidentää 3-5 vuodella. Neuvottelut korjauksista tulee tehdä kiinteistön omistajan kanssa. Lisäksi Keilailuliitto on esittänyt toivomuksensa ratojen uusista näyttö- ja laskentalaitteista, jotka maksavat 29 000 euroa.

- antoi lausunnon Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy:n jätestrategiasta. Kaupunginhallitus yhtyi teknisen lautakunnan asiasta aikaisemmin antamaan lausuntoon, jossa mm. pidetään taloudellisena ja järkevänä ratkaisuna liittymistä kunnallisten jäteyhtiöiden yhteiseen hankintarenkaaseen. Domargårdin ja Mömossenin toiminta keskitetään yhdelle alueelle, koska vuoden 2007 loppuun mennessä kaatopaikoille tulee rakentaa tiiviit pohjarakenteet.

- antoi lausunnon Itä-Uudenmaan liitolle ryhmämatkailun yhteismarkkinoinnista. Porvoo on valmis yhteistyöhön edellyttäen, että pääosa liiton jäsenkunnista tulee mukaan.

- antoi evästykset yhtiökokousedustajille Kiinteistö Oy Peiponahon, Asunto Oy Kalevanväylän ja Asunto Oy Porvoon Naurispolku 5:n yhtiökokouksiin.

- antoi evästykset Kiinteistö Oy Gammelbackan liikekeskus -nimisen yhtiön yhtiökokoukseen, jossa käsitellään mm. Gammelbackan kiinteistönhoito Oy:n liiketoimintojen myyntiä Porvoon Huoltomiehet Oy:lle 575 000 eurolla sekä parkkipaikan kaavamuutosta. Porvoo omistaa Tornipolku 10:ssä sijaitsevia liiketiloja 1 022 neliötä. Porvoon osuus yhtiön osakekannasta on 52,4 prosenttia.

- valitsi Porvoon Maske Oy:n Peipon koulun kakkosvaiheen saneerauksen pääurakoitsijaksi hintaan 2 233 000 euroa. Mikäli liikuntasalia päätetään laajentaa, maksaa se 400 700 euroa. Tarjouksia pyydettiin 11 rakennusliikkeeltä, joista kahdeksan ei jättänyt tarjousta lainkaan. Rakennusliike Taavila Oy:n tarjous oli 2,76 miljoonaa euroa. Rakennusgemini Oy tarjoutui tekemään saneerauksen laskutustyönä, mikä ei vastannut tarjouspyyntöä.
Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan.

Sivun alkuun

Porvoon kaupunginhallitus 1.3.2004

- päätti, että kaupunginlakimies Reijo Anttonen hoitaa kansliapäällikkö Seija Östermanin sijaisuutta 1.4.2004 alkaen kansliapäällikön nykyisin palkkaeduin. Österman jää eläkkeelle 12.3.2005. Vuosilomien ja muiden vapaiden johdosta hän on työssä vain 31.3.2004 saakka. Lakimies Outi Lumijärvi hoitaa vastaavasti kaupunginlakimiehen virkaa kaupunginlakimiehen nykyisin palkkaeduin. Viransijaisuudet kestävät siihen saakka kunnes kansliapäällikön virka täytetään vakinaisesti. Lakimiehen määräaikainen viransijaisuus julistetaan haettavaksi välittömästi.

- päätti, että EU-vaalien osalta ei lisätä ennakkoäänestyspaikkoja. Kaupunginhallitus olisi aiemmin halunnut laajentaa ennakkoäänestyksen toimittamista esimerkiksi kauppapaikkoihin ja kirjastoautoon. Oikeusministeriöltä saadun ohjeen mukaan ennakkoäänestystilojen tulee olla aatteellisten ja taloudellisten kytkentöjen kannalta mahdollisimman puolueettomia. Näin edistetään osaltaan sitä, että jokainen äänestäjä voisi saapua ennakkoäänestyspaikkaan mielellään. Lisäksi äänestystilan tulee olla riittävän tilava, jotta äänestys voidaan suorittaa sujuvasti ja luotettavasti. Tilojen tulee olla mitoitettu siten, että ruuhkaa ja jonoja syntyy mahdollisimman vähän. Kunnallisvaalien ennakkoäänestyspaikkojen osalta asia palautettiin uuteen valmisteluun.

- päätti, että EU-vaalien ennakkoäänestyksessä 2.6.-8.6.2004 juuri perustetut uudet ennakkoäänestyspaikat ovat auki siten että kussakin voi käydä äänestämässä yhtenä päivänä kello 15.00-19.00 välisenä aikana seuraavasti: Illby skola 2.6., Grännäs skola 3.6., Kullo skola 4.6., Tuorilan koulu 7.6. ja Tolkkisten monitoimitalo 8.6.

- päätti, että Joonaanmäen asemakaavaa ei muuteta tehokkaammaksi. Eräät tontinomistajat korttelista 84 ovat perustelleet rakennusoikeuden lisäystarvetta keskustan lähistön tonttipulalla ja tonttiensa alhaisella rakennusoikeudella. Anneli Naukkarisen selvityksen mukaan Joonaanmäen vuonna 1995 vahvistettu asemakaava on tehty alkuperäistä asemakaavaratkaisua kunnioittaen. Tällöin ei nähty tarpeelliseksi tiivistää alueen rakentamista. Pienehköjä rakennusoikeuden siirtoja voidaan tehdä, mikäli ne ovat kaupunkikuvaan sopivia.

- päätti muuttaa yhteistyötoimintasopimusta siten, että työnantajan edustajien lukumäärä on neljä. Heidän uusi edustajansa on pelastuslaitoksen työsuojelupäällikkö. Työntekijöiden lukumäärä korotettiin kymmeneen, ja uusi edustaja on pelastuslaitoksen työsuojeluvaltuutettu. Lisäksi pelastuslaitokselle päätettiin perustaa oma yhteistyöryhmä.

- merkitsi tiedoksi Peipon koulun työmaan tämän hetkisen tilanteen. Kaupunginhallitus edellytti, että liikuntatilojen laajentamismahdollisuudet selvitetään kuten myös valittava keittiöratkaisu. Asiaan palataan sen jälkeen kun hankkeen kustannusarviot on tarkistettu rahoitusjärjestelyineen. Helmikuun alussa parakkimaiset viipalekoulut on asennettu ja otettu käyttöön, kellaritilojen korjaustyöt on aloitettu ja toisen rakennusvaiheen korjaustöitä suunnitellaan.
Kakkosvaiheessa on tarkoitus tehdä pihatasojen korkeusmuutos, pihan kunnostus sekä sokkelin, julkisivun, ikkunoiden, vesikatteen, räystäsrakenteen ja ilmastointijärjestelmän uusimiset. Lisäksi valmistuskeittiö muutettaisiin mahdollisesti jakelukeittiöksi sekä sisätilat maalataan ja korjataan. Talousarvioon on varattu määrärahoja yhteensä 2,9 miljoonaa euroa kolmelle vuodelle. Kustannusarviot ja rahoitusjärjestelyt viedään kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn sitten kun toisen rakennusvaiheen urakkatarjoukset saadaan.

- palautti kouluverkon selvitystyön uuteen valmisteluun. Koulutuslautakunnan tulee linjauksessaan edetä kaupunginvaltuuston talousarviopäätöksen edellyttämällä tavalla. Keväällä 2003 valmistui Länsi-Porvoon suomenkielisten kouluolojen selvitys, joka toimii perusaineistona. Nyt pyritään saamaan kokonaisnäkemys siitä, minkälaiset ovat molempien kieliryhmien oppilaiden koulutarpeet ja mahdolliset uudelleen sijoittumiset. Selvitystyön tekemistä varten pyydettiin kolmelta yritykseltä tarjoukset. Vain Engel Rakennuttamispalvelut Oy jätti tarjouksen suuruudeltaan 30 000 euroa. Selvitys valmistuu kesäkuun puoliväliin mennessä.

- antoi vastauksen Hannu Ikosen (sd.) valtuustoaloitteeseen Läntisen Porvoon koulun rakentamisesta. Vastauksen mukaan asemakaavatyöt on jo käynnistetty Näsissä uuden Länsi-Porvoon koulun sijoittumista varten. Samoin Pääskytien ja Kumpulan koulujen alueella toteutetaan asemakaavan muutosta.

- päätti, että kehittämispäällikkö Martin Söderlund osallistuu Kuntakoulutuksen järjestämälle osakeyhtiöiden hallitusten koulutuspäiville 2.4. Tampereella. Luottamushenkilöistä koulutukseen osallistuvat Lea Timonen (sd.) ja Keijo Kolehmainen (sd.).

- päätti, että Kirsti Talsi-Sirkka (vihr.) osallistuu Kuntakoulutuksen kurssille, joka pidetään 6.-7.4. Helsingissä. Aiheena on yhtiöiden strategiat.

- merkitsi tiedoksi sosiaali- ja terveysministeriön sekä Suomen Kuntaliiton järjestämän tilaisuuden, jossa käsitellään terveydenhuollon tulevaisuuden turvaamista.

- merkitsi tiedoksi Anders Rosengrenin valtuustoaloitteen, jonka mukaan kaupungin tulisi tukea aktiivisemmin vesiosuuskunnan toimintaa antamalla sille tuntuvia alennuksia vedestä. Aloite on lähetetty Porvoon veden valmisteltavaksi. Porvoon talousalueen keilailijat ovat jättäneet kansalaisaloitteen, jossa toivotaan kaupungilta suopeaa suhtautumista lajin tulevaisuuteen. Sivistystoimi valmistelee asiaa. Lisäksi Carl-Gustaf Aminoff on jättänyt valtuustoaloitteen, jossa hän ehdottaa, että kaupunki maksaisi liukuesteet kaikille 65 täyttäneille ja sairaseläkeläisille ja vammaisille. Aloite on lähetetty sosiaali- ja terveystoimen valmisteltavaksi. Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan.

Sivun alkuun

Porvoon kaupunginhallitus 8.3.2004

- esittää kaupunginvaltuustolle, että se myöntää kuluvalle vuodelle 30 000 euron suuruisen lisämäärärahan kouluselvityksen tekemistä varten. Tavoitteena on tasapainottaa koulutustoimen kustannuksia, jotka ovat kasvaneet, sillä Porvooseen muuttaa jatkuvasti uusia lapsiperheitä. Lisäksi esiopetuksen kuljetukset, aamu- ja iltapäivähoito sekä oppilashuollon kehittäminen aiheuttavat kustannuspaineita.
Sivistystoimen toimialajohtajan Markku Välimäen selvityksen mukaan talousarviossa ei ole ollut mahdollista satsata niin paljon koulutustoimeen kuin olisi ollut toivottavaa. Näin ollen olisi syytä etsiä myös mahdollisia rakenteellisia ratkaisuja, jotka voisivat vähentää käyttötalouteen kohdistuvia paineita. Mittavan koulujen investointiohjelman yhteydessä olisi tarpeen tutkia, miten peruskorjausohjelmaa jatketaan ja tehdäänkö nykyiseen kouluverkkoon muutoksia.
Länsi-Porvoon suomenkielisten oppilaiden kouluoloista tehty selvitys toimii perusaineistona. Nyt pyritään saamaan kokonaisnäkemys siitä, minkälaiset ovat molempien kieliryhmien oppilaiden koulutarpeet ja mahdolliset uudelleen sijoittumiset. Engel Rakennuttamispalvelut Oy on tarjoutunut tekemään selvitystyön 30 000 eurolla, mikä on myös tuntityönä tehtävän konsulttityön kattohinta. Engelin tuntiveloitushinnat ovat 50-75 euroa lisättynä arvonlisäverolla. Efektia Oy ja opetushallitus eivät tarjouspyynnöistä huolimatta jättäneet tarjouksia. Engelin selvitys valmistuu kesäkuun puoliväliin mennessä.

- päätti tehdä kaupungin vuoden 2003 tilinpäätökseen kahden miljoonan euron suuruisen varauksen, joka tullaan käyttämään pilaantuneiden maamassojen puhdistamiseen.

- hyväksyi Itä-Uudenmaan liiton alueen kuntien yhteistyöneuvottelukunnan perustamisen. Porvoota tässä uudessa neuvottelukunnassa edustavat kaupunginvaltuuston pj. Klaus Hellberg (sd.) ja kaupunginhallituksen pj. Johan Söderberg (r.). Heidän kokouspalkkionsa sekä matkakustannuksensa maksetaan Porvoon kaupungin varoista.
Neuvottelukunta toimii Itä-Uudenmaan kuntien johtavien luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden yhteisenä keskustelufoorumina. Aiheina ovat keskeiset, koko aluetta koskevat kehittämis- ja yhteistyöasiat, joista keskusteltaisiin ja sovittaisiin, miten asioita viedään eteenpäin. Muodollisia päätöksiä ei neuvottelukunnassa kuitenkaan voida tehdä.

- ilmoitti edustajilleen Sydkustens landskapsförbund rf:n liittokokoukseen, että kaupungilla ei ole huomauttamista kokouksessa käsiteltävien asioiden suhteen.

- nimesi vuoden 2004 laskujen hyväksyjät.

- merkitsi tiedoksi Veckjärvi Storträsk Fiskeförening rf:n kansalaisaloitteen, jossa ehdotetaan, että Veckjärven alueelle rakennetaan vesi- ja paineviemäri järveen upotettavana rengaslinjana sekä tarvittaessa pumppaamo. Aloite on lähetetty Porvoon veden valmisteltavaksi. Valtuutettu Matti Nuutti (sd.) puolestaan esittää, että kaupunki asennuttaisi koirapuistoihin valaistuksen. Lisäksi Nuutti esittää Pappilanmäen liikennejärjestelyjen parantamista liikennemerkeillä. Nuutin aloitteet on lähetetty teknisen ja ympäristötoimen valmisteltavaksi.

- merkitsi tiedoksi, että Öljysuojarahaston johtokunta on myöntänyt Porvoolle 584 000 euroa F-luokan veneen hankintakustannuksiin.

-päätti nostaa puolet, eli 13 miljoonaa euroa, vuoden 2004 yhteensä 26,8 miljoonan euron talousarviolainasta. Laina nostetaan Dexia Public Financelta 10 vuodeksi. Toistaiseksi lainan korko on kiinteä 3,39 prosenttia, mutta jos Helibor nousee yli 5,5 prosentin, maksetaan korko Heliborin mukaisesti seuraavat puoli vuotta, minkä jälkeen korkoa tarkistetaan. Nyt Helibor on 2,049 prosenttia. Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan.

- kaupunginjohtaja Per-Håkan Slotte on määrännyt hallintojohtaja Marith Kullströmin toimimaan sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtajan sijaisena 13.-16.4.2004, koska toimialajohtajan vakituinen sijainen on sairauslomalla.

- elinkeinolautakunta on hyväksynyt palvelusopimuksen Posintra Oy:n kanssa vuodelle 2004. Lisäksi lautakunta on merkinnyt tiedoksi Posintra Oy:n ja Itä-Uudenmaan yrityshautomoyhdistyksen välisen yhteistoimintasopimuksen. Elinkeinolautakunta on päättänyt, että Porvoon kaupungin vuoden 2004 talousarviosta maksetaan enintään 31 000 euroa jäsenmaksuina Porvoon Seudun Uusyrityskeskukselle. Elinkeinolautakunnan puheenjohtaja, Porvoon Seudun Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Harri Kari (kok) jääväsi itsensä tämän asian käsittelyn yhteydessä. Lisäksi elinkeinolautakunta on nimennyt Posintra Oy:n työntekijän Susanne Dahlqvistin osallistumaan valtakunnalliseen saaristoseminaariin, joka järjestetään Puumalassa 31.5.-1.6.2004.

- alueellinen pelastuslautakunta on päättänyt maksaa sopimuspalokunnille perusavustuksia vuonna 2004 seuraavasti: Porvoon, Hamarin ja Tolkkisten vapaapalokunnat saavat kukin 14 000 euroa. Hinthaara-Boen, Ilolan, Pellingin ja Kulloon vapaapalokunnille maksetaan kullekin 4 500 euroa. Epoon, Emäsalon, Suomenkylän, Jakarin, Kerkkoon, Kråkön, Saksalan, Seitlahden, Svartbäck-Spjutsundin ja Vessön vapaapalokunnille maksetaan 950 euroa. Lisäksi Pirttisaaren VPK saa 550 euroa erillisavustusta, sillä se hoitaa pelastustoimen tehtäviä saaristossa, vaikka sillä ei ole sopimusta Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa. Pelastusalueen kuntien sopimuspalokuntien sopimukset on päätetty tarkistaa Suomen sopimuspalokuntien liitto ry:n hyväksymässä aikataulussa. Alueellinen pelastuslautakunta on päättänyt hylätä Myrskylän kunnan oikaisuvaatimuksen, joka koski uuden auton leasing-sopimusta. Päätöstä perustellaan väärinymmärryksellä, joka on tapahtunut asian käsittelyn yhteydessä. Vuoden 2004 talousarviokeskusteluissa ei esitetty, että leasing-sopimusta varten tulisi varata määrärahoja. Asia otetaan uudestaan esille sitten kun vuoden 2005 talousarviota valmistellaan. Lisäksi päätettiin aloittaa neuvottelut siitä, voitaisiinko Myrskylän kunnan viime vuonna tekemä leasing-sopimus siirtää mahdollisesti aluepelastuslaitoksen vastattavaksi.

Sivun alkuun

Porvoon kaupunginvaltuusto 25.2.2004

- hyväksyi hallintosääntöön muutoksen, jonka mukaan kaupungin virkojen tai toimien kelpoisuusehdot määrittelee se viranomainen, joka valitsee vakituisen henkilöstön. Aikaisemmin kelpoisuusehdot määriteltiin viran tai toimen perustamisen yhteydessä.
Kaupungin henkilöstöstrategia-työryhmän mukaan kelpoisuusehdot vaikuttavat henkilöstön saatavuuteen ja koulutustason säilymiseen. Joidenkin virkojen ja toimien kelpoisuusehdot määritellään laeissa tai asetuksissa. Kelpoisuusehtojen asettaminen palvelee valintojen lainmukaisuutta ja oikeudenmukaisuutta sekä avoimuutta.

- hyväksyi uuden sivistystoimen johtosäännön, jossa on tarkennettu eräitä henkilöitä koskevia määräyksiä. Lisäksi koulujen nimitiedot on päivitetty.

- hyväksyi Ylä-Haikkooseen uuden asemakaavan. Noin 30 hehtaarin alueelle on kaavoitettu 76 omakotitalotonttia, joista vanhoja tontteja on 18 ja uusia, yksityisessä omistuksessa olevia tontteja seitsemän kappaletta. Porvoon kaupungin omistamalle alueelle kaavoitetaan 51 tonttia. Uusi asuinalue jää Tolkkistentien ja Haikkoontien väliin, joten vilkasliikenteiselle Tolkkistentielle on rakennettava melusuojaus.

- hyväksyi Hommanäs Gård -nimisen tilan ranta-asemakaavan, jonka tavoitteena on luoda edellytykset kartanon maatilamatkailutoiminnoille. Tilan pinta-ala on 16,6 hehtaaria, ja sillä on Fladaniin rajoittuvaa rantaviivaa 700 metriä. Maatilalle halutaan rakentaa uusia majoitus- ja kokoustiloja, joten talouskeskusten korttelialueelle on esitetty rakennusoikeutta yhteensä 1300 kerrosneliömetriä. Tilan päärakennus on esitetty suojeltavana rakennuksena, ja sille on osoitettu rakennusoikeutta 505 kerrosneliömetriä. Ranta-asemakaavan on laatinut rekisteröity kaavoittaja, DI Henrik Wickholm.

- päätti myydä SRV Westerlund Oy:lle perustettavien yhtiöiden lukuun kaksi tonttia Porvoonjoen länsirannalta. Tontit ovat suuruudeltaan 2 226 neliötä ja 2 325 neliötä, ja niillä on rakennusoikeutta 1 300 ja 1 035 kerrosneliömetriä.
Ostaja sitoutuu asemakaavan mukaiseen rakentamiseen sekä noudattamaan asemakaavaan liittyviä rakentamistapamääräyksiä. Kaupan ehtona on edelleen, että rakennusten runkomateriaalina käytetään puuta. Kauppahinta on 429 300 euroa ja kauppakirjat allekirjoitetaan sitten kun ostaja jättää rakennuslupahakemuksen rakennusvalvontaan. Myyntipäätös on voimassa syyskuun loppuun saakka.
Kaupunki pyysi länsirannan tonteista tarjouksia talvella 2003. Nyt myytävistä tonteista jätettiin yksi tarjous, suuruudeltaan 160 euroa kerrosneliömetriltä. Kaupunki hylkäsi tarjouksen sen alhaisen hinnan vuoksi, minkä jälkeen tontit ovat olleet vapaasti haettavissa. SRV Westerlund Oy on tarjonnut tonteista 180 euron kerrosneliömetrihintaa.
Yhtiö on ilmoittanut ottavansa kohteen pääsuunnittelijaksi Arkkitehtitoimisto Tuomo Siitonen Oy:n, joka on Länsirannan moderni puukaupunki -kilpailun voittaneen ehdotuksen tekijä. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa kesällä 2004. Porvoon kaupunki on aikaisemmin myynyt modernin puukaupunkialueen tontteja 173 - 185 euron kerrosneliömetrihinnoilla.

- myönsi katu- ja liikenneosaston investointeihin vuodelle 2004 lisämäärärahan, joka vastaa vuodelta 2003 säästyneitä rahoja. Hornhattulan uudisrakennuskohteen säästynyt summa on 100 600 euroa ja Aleksanterinkadun sillan 171 693 euroa. Kuninkaanportin kakkosvaiheen siirtyvä määräraha on 284 376 euroa ja korvausinvestointien vastaava 216 083 euroa.

- myönsi teknisen ja ympäristötoimen talo-osaston investointeihin vuodeksi 2004 lisämäärärahoja, jotka vastaavat vuodelta 2003 säästyneitä summia. Vuonna 2003 ei ole toteutettu seuraavia investointeja, vaikka kaupunginvaltuusto on myöntänyt määrärahat hankkeille: Tolkkisten koulu 420 000 euroa, Hinthaaran koulu 218 000 euroa, Keskuskoulu 33 000 euroa, Suomenkylän koulu 121 000 euroa, Pääskytien koulu 75 000 euroa, Hindhår daghem 118 000 euroa, Lyceiparkens skola 300 000 euroa, Runebergin koti 37 000 euroa ja kiinteistöjen peruskorjaukset 27 000 euroa. Suomenkielisten koulujen jo valtuustotasolla päätettyjä investointeja on lykätty vuonna 2003 siis 867 000 euron edestä. Vastaavia investointien lykkäyksiä ruotsinkielisissä kouluissa on tehty 300 000 euron edestä.

- merkitsi tiedoksi uusimmat toimivallan siirtämispäätökset. Porvoossa toimielin, luottamushenkilö ja viranhaltija voi siirtää omaa toimivaltaansa alaisilleen.

- merkitsi tiedoksi, että valtuutettu Pirkko Ruohonen-Lerner on eronnut Porvoon kokoomuksen valtuustoryhmästä ja jatkaa valtuustotyöskentelyään muodostaen oman puolueisiin sitoutumattoman valtuustoryhmän.

Sivun alkuun

Porvoon kaupunginhallitus 5.4.2004

- esittää kaupunginvaltuustolle, että se myöntää eron Isto Eilokselle (kd.) koulutuslautakunnan suomenkielisen osaston varajäsenyydestä ja valitsee uuden jäsenen hänen tilalleen.

- valitsi 25 vaalilautakuntaa, kuhunkin niistä viisi jäsentä ja viisi varajäsentä. Lisäksi valittiin kaksi vaalitoimikuntaa laitoksissa ja kodeissa tapahtuvaa äänestystä varten.

- poisti listalta Porvoon keittiöiden kehittämissuunnitelman. Syksyllä 1999 kaupunginhallitus päätti perustaa ruokapalveluyksikön. Vuotta myöhemmin se hyväksyi keittiöiden kehittämisryhmän loppuraportin, jonka tavoitteena oli kehittää keittiöiden välistä yhteistyötä siten, että niiden kilpailukyky säilyisi. Ruokapalveluyksikköä on kehitetty vuodesta 2001 alkaen silloin tehtyjen päätösten mukaisesti.
Nyt on tultu tilanteeseen, jossa on tehtävä ratkaisu keittiöverkon laajuudesta ja tasosta. Lähtökohtana on kehittää kaupungin ruokapalvelua suunnitelmallisesti, säästää tulevissa investointikustannuksissa ja toimintamenoissa. Ruoan laatua kehitetään vastaamaan asiakkaiden toiveita sekä kansallisia ravitsemussuosituksia.
Suunnitelman mukaan keittiöverkkoa tehostetaan siten, että valmistuskeittiöiden määrä vähenee 31:llä ja vastaavasti näitä edullisempien palvelukeittiöiden määrä kasvaa. Lisäksi tarvitaan kolme uutta aluekeittiötä vuoteen 2010 mennessä. Nykyisen henkilökunnan määrää vähennetään 13:lla ilman irtisanomisia. Ruokapalvelujen käyttökustannusten on laskettu alenevan 240 000 eurolla vuodessa. Merkittäviä säästöjä syntyy myös tulevissa investointikustannuksissa, jos kehittämissuunnitelman toteuttaminen hyväksytään.

- päätti, että Huhtisen kouluun perustetaan kolmas ensimmäinen luokka ensi syksynä. Lisämäärärahan tarpeisiin palataan sitten kun on saatu enemmän tietoa kuluvan vuoden määrärahojen käytöstä. Luokalle palkataan päätoiminen opettaja, mikä lisää kustannuksia 30 000 euroa vuodessa. Luokkakoko ensimmäisellä ja toisella luokalla on suositeltavaa pitää pääsääntöisesti enintään 25 oppilaassa. Huhtisen koulussa on erikoisluokkatila, jota voidaan käyttää uutena lisäluokkana. Aikaisemman suunnitelman mukaan Huhtisen "ylimääräiset" lapset olisi sijoitettu Keskuskouluun, jonne he olisivat mahtuneet ilman lisäkustannuksia.

- hyväksyi kouluille 107,5 uutta vuotuista viikkotuntia (vvh) verrattuna tähän vuoteen. Tuntimäärien lisäys on tarpeen, koska oppilasmäärä kasvaa 72 uudella oppilaalla ensi syksynä. Tuolloin myös peruskoulun valtakunnallisten opetussuunnitelmien perusteet muuttuvat.
Koulut esittivät tuntimäärien lisäykseksi 297 vvh:a, lisäyksen kustannusvaikutus olisi ollut 300 000 euroa vuodessa. Suomenkielinen osasto päätti, että tuntimääriä lisättäisiin 187 vvh:a. Tämän päätöksen kustannusvaikutus olisi ollut 187 000 euroa.
Koulutoimenjohtaja velvoitettiin määrittelemään lisätuntien jaon kouluille. Koulutuslautakunnan tulee huolehtia määrärahan muutosesityksestä valtuustolle, mikäli sivistystoimi ei pysty säästämään muissa menoissa. Suomenkielisen koulutustoimen nettomeno on 23,3 miljoonaa euroa ja ruotsinkielisen koulutustoimen 12,3 miljoonaa euroa vuonna 2004.

- päätti, että koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan suunnittelu ja toteutus tehdään iltapäiväkerhotyöryhmän esitysten ja toimintalinjausten mukaisesti. Ensi syksynä toimintaa järjestetään 450 lapselle. Heistä 330 on ensimmäisen luokan oppilaita, 90 toisen vuosiluokan oppilaita ja 30 erityisopetuksessa olevia oppilaita.

- ilmoitti evästyksensä Porvoon A-asunnot Oy:n yhtiökokousedustajille. Kaupunginhallituksella ei ole huomautettavaa kokouksessa esillä olevien asioiden suhteen. Kaupunginhallitus edellyttää, että yhtiö suunnittelee toimintansa yhdessä Porvoon kaupungin asuntotoimen ja taloushallinnon kanssa noudattaen Porvoon kaupungin konserniohjausta. Kaupunginhallitus päätti, että Terttu Ikonen (kok.) tulee Pirkko Ruohonen-Lernerin (sit.) tilalle yhtiön hallitukseen. Hallituksen muut jäsenet jatkavat. Porvoon A-asunnot Oy:n asukasdemokratiatyöryhmän puheenjohtaja Aarne Laakso on esittänyt, että asukasedustajien määrää kaupungin omistamissa asuntoyhtiöiden hallituksessa lisättäisiin vuonna 2005 siten, että hallitusten jäsenten enemmistö edustaisi asukkaita. Porvoon A-asunnot Oy:n hallituksessa on yhdeksän jäsentä, heistä kolme edustaa asukkaita. Vuosien mittaan asukkaat ovat tottuneet hallitustyöskentelyyn ja ovat nykyään valmiita ottamaan enemmänkin vastuuta omasta asumisestaan, perustelee Laakso asukasdemokratiatyöryhmän esitystä.

- ilmoitti evästyksensä edustajilleen Porvoon seudun uusyrityskeskus ry:n kevätkokoukseen sekä Eestinmäen ja Gammelbackan palvelukeskusten yhtiökokouksiin. Kaupunginhallituksella ei ole huomauttamista esityslistoilla olevien asioiden suhteen.

- antoi vastauksen Anders Rosengrenin valtuustoaloitteeseen, jossa toivottiin, että kaupunki tukisi aktiivisemmin vesiosuuskuntien toimintaa antamalla niille tuntuvia alennuksia veden hinnasta. Vastauksen mukaan Porvoossa on tällä hetkellä 10 vesiosuuskuntaa, joista neljä on perustettu kuntaliitoksen jälkeen. Näiden uusimpien osuuskuntien toimintaa Porvoon vesi on tukenut antamalla johtoverkon putkimateriaalit ilmaiseksi. Vesiosuuskunnilta ei ole myöskään peritty liittymismaksuja.
Vuosina 2000-2003 vesiosuuskunnille on myönnetty avustuksia 150 000 euroa. Ajanjaksolle 2004-2005 on myönnetty yksi avustus, joka on suuruudeltaan 310 000 euroa. Se on myönnetty Emäsalon vesiosuuskunnalle. Porvoon vesi rahoittaa toimintansa kokonaisuudessaan asiakkailta perittävillä maksutuloilla. Ennen kuntaliitosta maalaiskunta avusti vesiosuuskuntia noin 390 000 eurolla, joten avustuksia on maksettu yhteensä 850 000 euroa. Lisäksi osuuskunnat ovat saaneet merkittäviä avustuksia valtiolta.
Mikäli vesiosuuskunnilta olisi peritty liittymismaksuja, olisi maksu laskettu kuten kerrostaloille, joilla on vastaava vedenkulutus. Edun arvo on tämän mukaan yli 4 000 euroa, jos veden kulutus olisi 2 000 kuutiometriä vuodessa, mikä vastaa pientä osuuskuntaa, jossa on 15-20 taloutta. Vastaavasti liittymismaksun perimättä jättäminen 70 - 100 talouden osuuskunnalta merkitsee 20 000 euron suuruista erityisetua.
Vedenmyynti osuuskunnille perustuu tukkumyyntisopimuksiin, joihin ei sovelleta vesihuoltolakia. Kaikkien sopimusten mukaan vedestä peritään sama kuutiohinta kuin Porvoon veden omilta asiakkailta, ja perusmaksu myyntipisteen mittarikoon mukaan. Itsenäisinä vesihuoltolaitoksina vesiosuuskunnat päättävät itse taloudestaan ja taksoistaan.
Kaupunginhallitukselle tehdyn vertailulaskelman mukaan vesiosuuskuntien asiakkaat saavat ostaa vetensä jo huomattavasti halvemmalla kuin Porvoon veden asiakkaat. Jos kotitalouden veden vuosikulutus on 180 kuutiometriä, maksaa vesi Jakari-Renumissa 166 euroa, Nybackassa 209 euroa, Porvoon Saariston vesihuoltolaitoksessa 230 euroa ja Porvoon vedessä 237 euroa. Osuuskuntien vedenostohinta on 15-30 prosenttia halvempaa kuin ennen kuntaliitosta.
Kaupunginhallituksen mukaan ei ole mitään perusteita sille, että Porvoon vesi muuttaisi osuuskuntien kanssa tehtyjä myyntisopimuksia laskemalla veden myyntihintoja, koska osuuskunnat ovat jo saaneet huomattavaa tukea materiaaliavustusten sekä edullisten liittymisehtojen muodossa. Avustukset on rahoitettu Porvoon veden kaikilta asiakkailta perittävillä maksutuloilla, ei siis verotuloilla. Lisäksi osuuskuntien asiakkailla on jo nyt edullisemmat vesimaksut kuin Porvoon veden asiakkailla.

- päätti, että Stig Bäcklund (r.) ja Rikard Lindström (r.) osallistuvat Pietarsaaressa järjestettävään kuntafoorumiin ja talouspäiville 6.-7.5.2004.

- merkitsi tiedoksi aloitteen, jonka mukaan Kulloonkylän Palokunnantie muutettaisiin kunnan ylläpitämäksi. Samalla toivotaan tien katkaisua. Asia on lähetetty teknisen ja ympäristötoimen valmisteltavaksi.

- päätti, että enintään kuusi kaupungin edustajaa lähtee 6.-7.5.2004 Norjan Moelveen opintomatkalle. Norjassa on rakennettu paljon puisia siltoja, urheiluhalleja, julkisia rakennuksia ja asuinrakennuksia. Länsirannan Moderni puukaupunki -projektin seurantaryhmään kuuluvat Per-Håkan Slotte, Kimmo Kajaste, Ljunghard Lindroos, Lauri Rissanen, Markku Vaniala, Matti Arvinen, Johan Pfeifer sekä Anneli Naukkarinen. Alustavan ohjelman mukaan seurantaryhmä tutustuu paitsi Moelven Limtre AS:n toimintaan myös puurakennuskohteisiin Porvoon ystävyyskunnassa Hamarissa. Länsirannan puukaupunkialue on tärkeässä vaiheessa. Useiden rakennusten rakennusluvat ovat lähiaikoina tulossa käsittelyyn, niiden joukossa myös palvelutalon lupa.
Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan.

- kaupunginjohtaja Per-Håkan Slotte on päättänyt, että teknisen ja ympäristötoimen toimialajohtaja Matti Arvisen palkkaa korotetaan 500 euroa kuukaudessa. Slotten mukaan Arvisen tehtävien vaativuus on sähköisen talotekniikan osaamis- ja kehittämiskeskuksen valmistelusta lähtien muuttunut olennaisesti, joten hänen tehtäväkohtaista palkkaansa tarkistetaan 1.3.2004 lähtien. Korotusta maksetaan niin kauan kuin Arvinen on hankkeen vastuuhenkilö.

Sivun alkuun


Porvoon kaupunginvaltuusto 31.3.2004

- hyväksyi Porvoon kaupungille uuden organisaation ja siihen liittyvän toimenpideohjelman, johon sisältyy muutokset kaupunginvaltuuston työjärjestykseen, kaupungin hallintosääntöön sekä johtosääntöihin. Kaupunginjohtajan ja uuden perustettavan apulaiskaupunginjohtajan virkojen organisointi ja tehtävänkuvaukset tulisi myös laatia.
Selvitettävien asioiden listalla on talo-osaston ja työterveyshuollon muuttaminen liikelaitoksiksi, kaupungin hankintatoimen uudelleenorganisointi sekä päivähoidon, esikoulun ja koululaisten iltapäivähoidon organisatorinen sijoittaminen. Myös opistojen ja oppilaitosten luottamushenkilöorganisaatioiden muutostarpeet selvitetään. Uudessa organisaatiossa lautakuntien lukumääriä on tarkoitus vähentää ja perustaa tilalle uusia jaostoja. Lopetuslistalla ovat elinkeinolautakunta ja ympäristönsuojelulautakunta. Koulutuslautakunnan tilalle perustetaan uusi sivistyslautakunta, jonka alaisuudessa on kulttuuri- ja vapaa-aikajaosto sekä omat jaostot suomenkieliselle ja ruotsinkieliselle koulutoimelle.

- päätti perustaa Porvoon kaupunginhallituksen alaisuuteen sähköisen talotekniikan osaamis- ja kehittämiskeskuksen, jonka tehtävänä on edesauttaa alan yritystoiminnan ja koulutuksen syntymistä ja kehittymistä. Kaupunginvaltuusto myönsi keskukselle 150 000 euron investointimäärärahan sen toimitilojen muutostöitä varten.
Osaamis- ja kehittämiskeskukselle kunnostetaan 250 neliön suuruiset toimitilat 2-3 vuodeksi Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän omistamaan kiinteistöön, joka sijaitsee Perämiehentiellä. Näistä tiloista kaupunki maksaa vuokraa kuntayhtymälle 1 400 euroa kuukaudessa. Vuokrattavien toimitilojen muutostöihin käytetään kaupungin varoja nyt myönnetyt 150 000 euroa. Perämiehentielle muuttaa myös viiden vuoden määräajaksi perustettu, kaupungin sponsoroima sähköisen talotekniikan lahjoitusprofessori, jonka nykyisistä työtiloista Porvoo maksaa vuokraa 976 euroa kuukaudessa.
Porvoon kaupungin tulee vastata myös yhden viipale- eli parakkikoulun vuokra-, pystytys- ja purkukustannuksista, jotka aiheutuvat eräiden nykyisten kuntayhtymän toimintojen siirtämisestä vuokraparakkiin, sillä perustettavalle osaamiskeskukselle halutaan järjestää kiinteitä toimitiloja.
Lisäksi kaupunginhallitus päätti perustaa osaamis- ja kehittämiskeskukseen johtajan ja kehittämisassistentin uudet virat. Porvoon kaupunki lahjoittaa johtajan viran viideksi vuodeksi, hän toimii myös ammattikorkeakoulu Stadian yliopettajana. Yliopettajan palkkakustannukset sivukuluineen ovat 61 000 - 81 000 euroa vuodessa ja kehittämisassistentin vastaavasti 45 000 euroa. Muita keskuksen toimintamenoja varten Porvoon kaupunki varaa määrärahoja 70 000 euroa.
Porvoon kaupungin vuoden 2004 talousarviossa on Kuninkaanportti-hankkeeseen varattuja määrärahoja 378 000 euroa. Summaan sisältyy sähköisen talotekniikan osaamis- ja kehittämiskeskuksen menoja 147 000 euroa. Alunperin Kuninkaanportin osaamis- ja kehittämiskeskukseen kustannusarvioihin sisältyi yhden lahjoitusprofessorin ja osa-aikaisen avustajan palkkauskustannukset. Kaupunginhallitus päätti nimetä sähköisen talotekniikan osaamis- ja kehittämiskeskuksen toimintaa ohjaamaan neuvottelukunnan, jonka jäseniksi kutsutaan Teknillisen korkeakoulun professori Jouko Pakanen, Helsingin ammattikorkeakoulu Stadian rehtori Timo Luopajärvi sekä Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän johtava rehtori Markku Kantonen. Yrityselämän edustajiksi kutsutaan Ensto Building Technology Oy:n tuotekehitysjohtaja Matti Rae, Schneider Electric Oy:n toimitusjohtaja Johan Granberg, Suomen Talotekniikan Kehityskeskus Oy:n toimitusjohtaja Esko Tähti, YIT:n kaupallinen johtaja Antero Lehtinen ja STUL:n toimitusjohtaja Pekka Sallinen.
Porvoon kaupungin edustajiksi nimitettiin kaupunginjohtaja Per-Håkan Slotte sekä toimialajohtajat Matti Arvinen ja Markku Välimäki. Osaamiskeskuksen johtaja toimii neuvottelukunnan valmistelijana ja sihteerinä. Puheenjohtajaksi nimitettiin toimitusjohtaja Esko Tähti ja varapuheenjohtajaksi tuotekehitysjohtaja Matti Rae. Neuvottelukunta voi tarvittaessa täydentää itseään. Toimialajohtaja Matti Arvinen nimitettiin kaupungin hallinnossa hankkeen vastuuhenkilöksi.

- merkitsi tiedoksi Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän kirjelmän. Siinä toivotaan, että kaupunki suhtautuisi myönteisesti uuden tietopalvelukeskuksen rakentamiseen Porvoon ammattiopiston Perämiehentien toimipisteen yhteyteen. Kaupunginhallitus on aikaisemmin päättänyt palata asiaan vuoden 2005 talousarvion valmistelun yhteydessä, mutta asia halutaan saattaa myös valtuustolle tiedoksi samassa yhteydessä kun se päättää sähköisen talotekniikan osaamis- ja kehittämiskeskuksen perustamisesta. Tietopalvelukeskuksen toteuttaminen maksaa noin 1,8 miljoonaa euroa. Valtion rahoitussuunnitelmassa hanke on sijoitettu vuodelle 2005, ja valtionosuus olisi 41 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista. Opetusministeriön tavoitteena on ammatillisen koulutuksen perustamiskustannusten rahoituksen uudistaminen siten, että kohdekohtaiset valtionosuudet loppuvat ja ne korvataan keskimääräisellä, oppilaskohtaiseen yksikköhintaan lisättävällä investointilisällä. Muutos tulee mahdollisesti voimaan jo ensi vuoden alussa, mutta jo rahoitussuunnitelmissa olevien hankkeiden osalta noudatettaisiin vanhaa menettelyä, minkä johdosta rakentaminen tulisi toteuttaa vuonna 2005, toivotaan kuntayhtymän kirjelmässä. Kuntien maksuosuudet on esitetty maksettavaksi lainan korkojen ja lyhennysten muodossa tasaerin siten, että vuosina 2006-2007 maksettaisiin vain korkoja ja vuosina 2008-2014 maksettaisiin tasaerälyhennyksiä 152 580 euroa vuodessa.

- myönsi tälle vuodelle 30 000 euron suuruisen lisämäärärahan kouluselvityksen tekemistä varten. Tavoitteena on tasapainottaa koulutustoimen kustannuksia, jotka ovat kasvaneet, sillä Porvooseen muuttaa jatkuvasti uusia lapsiperheitä. Lisäksi esiopetuksen kuljetukset, aamu- ja iltapäivähoito sekä oppilashuollon kehittäminen aiheuttavat kustannuspaineita. Sivistystoimen toimialajohtaja Markku Välimäen selvityksen mukaan talousarviossa ei ole ollut mahdollista satsata niin paljon koulutustoimeen kuin olisi ollut toivottavaa. Näin ollen olisi syytä etsiä myös mahdollisia rakenteellisia ratkaisuja, jotka voisivat vähentää käyttötalouteen kohdistuvia paineita. Mittavan koulujen investointiohjelman yhteydessä olisi tarpeen tutkia, miten peruskorjausohjelmaa jatketaan ja tehdäänkö nykyiseen kouluverkkoon muutoksia. Länsi-Porvoon suomenkielisten oppilaiden kouluoloista hiljattain valmistunut selvitys toimii perusaineistona. Nyt pyritään saamaan kokonaisnäkemys siitä, minkälaiset ovat molempien kieliryhmien oppilaiden koulutarpeet ja mahdolliset uudelleen sijoittumiset. Engel Rakennuttamispalvelut Oy on tarjoutunut tekemään selvitystyön 27 000 eurolla. Lisäksi selvityksen tekeminen aiheuttaa muita kuluja 3 000 euroa. Engelin tuntiveloitushinnat ovat 50-75 euroa lisättynä arvonlisäverolla. Selvitys valmistuu kesäkuun puoliväliin mennessä Efektia Oy ja opetushallitus eivät tarjouspyynnöistä huolimatta jättäneet tarjouksia.

- myönsi kuluvalle vuodelle 33 000 euron suuruisen lisämäärärahan organisaatioselvityksen tekemistä varten. Kaupunginhallituksella oli vuoden 2003 talousarviossa 80 000 euron määräraha hallinto-organisaation uudistamistyötä varten, mutta koko määrärahaa ei ehditty käyttää. Porvoon kaupungin hallintouudistus ja sen periaatteet ovat kaupunginvaltuuston käsittelyssä 31.3.2004. Hallintouudistus on tässä vaiheessa tehty vasta periaatetasolla, joten se vaatii vielä lisätyötä toteutuakseen.
Kaupunginhallituksen alainen talous- ja suunnittelujaosto on esittänyt, että kaupungin omistamat ja hallinnon käytössä olevat kiinteistöt selvitetään ja mitoitetaan. Hallinto-organisaation selvittämistyön jatko vaatii noin 10 000 euroa ja kiinteistöorganisaation selvitys 23 000 euroa lisämäärärahaa.

- merkitsi tiedoksi kaupungin rakennusprojektien toteutumisraportin helmikuun lopun tilanteesta. Kuluvan vuoden investointien rahoitus ei tule riittämään, joten vuoden 2004 talousarvioon ja vuosien 2004-2006 taloussuunnitelmaan tulee tehdä muutoksia. Tärkeimmät avoimet kysymykset liittyvät investointien rahoitukseen, keskinäiseen priorisointiin sekä tarkennettuun toteutusaikatauluun.

Sivun alkuun



Pirkko Ruohonen-Lerner/www.uutis.net


Sivun alkuun