Lehden tekijä:


Lue lisää...

Sähköposti minulle
Porvoon Netti-Uutiset
Riippumaton paikallislehti Internetissä.
Päivitetty 03.01.2002



Edelliset lehdet/aiheet
Edellinen lehti - 10.11.2001


Porvoon kaupunginvaltuusto 12. - 13.12.2001

- hyväksyi uudet euromääräiset kiinteistötoimitusten maksut.

- myönsi 80.000 markan lisämäärärahan paloaseman asbesti- ja homevaurioiden korjaamiseen.

- myönsi 150.000 markan lisämäärärahan Peipon koululle, jotta koulutilojen hajuongelmia ym. voitaisiin korjata. Insinööritoimisto Mikko Vanhasen selvityksen mukaan koulurakennuksessa on useita puutteita, jotka on korjattava. Luultavasti hajun aiheuttaa seinien eristeisiin tunkeutunut vesi. Ryömintätilan tuuletusta on parannettava ja veden valuminen sinne on estettävä. Myös ylimääräinen orgaaninen aines on poistettava ryömintätilasta ja ainakin yksi katon ikkunoista on korjattava, todetaan raportissa. Kaupungin talo-osaston aikomuksena on tiivistää luokkahuoneen seinät ja aloittaa työt ryömintätilassa vielä tämän vuoden aikana.

- myönsi 120.000 markan lisämäärärahan Keskuskoululle, jotta koulun uuden puolen hajuhaittoja voitaisiin korjata. Keskuskoulun ilmanvaihdon suurin ongelma on alipaine, mikä syntyy kun huipputuuletin poistaa ilmaa koulusta. Koska tuloilmakanavia ei ole järjestetty, syntyvä alipaine on niin suuri, että korvausilmaa tulee usein viemäreiden vesilukkojen kautta koulutiloihin. Määrärahoilla on tarkoitus hankkia kouluun tuloilmalaitteisto.

- päätti äänestyksen jälkeen, että vuoden 2002 talousarvioon ei varata määrärahaa Taidetehtaan perustusten korjaamiseen. Kaupunginvaltuuston jäsenistä 38 vastusti Taidetehtaan määrärahaa, 12 oli sen puolesta ja yksi äänesti tyhjää. Valtuusto hyväksyi kuitenkin yksimielisesti ponnen, jossa velvoitettiin kaupunginhallitus ja Taidetehtaan säätiö laatimaan esityksen kokonaisratkaisuksi, josta käy ilmi Taidetehtaan mitoitus, toiminnan sisältö, yhteistyötahot, rahoitus ja kustannusten jaot. Selvitys tulee esittää valtuustolle toukokuun loppuun mennessä.

- myönsi Epoon päiväkodin, aluekeittiön ja vanhainkodin korjaustyöhön määrärahoja 9,7 mmk. Vuoden 2001 talousarviossa tarkoitukseen oli varattu 3 mmk. Uuden aluekeittiön kustannusarvio on 5,7 mmk, päiväkodin 4 mmk ja vanhainkodin saneerauksen 3 mmk.

- hyväksyi vuoden 2002 talousarvioon 786.000 markkaa kuntouttavaan työtoimintaan. Laki kuntouttavasta työtoiminnasta tuli voimaan syyskuun alussa. Se velvoittaa kuntia järjestämään ensivaiheessa alle 25-vuotiaille kyseistä toimintaa, mutta myös vanhemmat voivat halutessaan päästä mukaan.

- merkitsi tiedoksi taloushallinnon kuukausiraportin kaupungin taloudellisesta tilasta 31.10.

- hyväksyi vuoden 2002 talousarvion ja vuosien 2002-2004 taloussuunnitelman. Talousarvion toimintakulut ovat ensi vuonna 1.066 miljoonaa markkaa. Menopuoli on kasvanut vuoden 2001 talousarviosta 60 mmk, summasta henkilöstökulujen lisäys on 30 mmk. Verotuloja on kirjattu vuodelle 2002 yhteensä 772 mmk, mikä on 14 mmk vähemmän kuin talousarviossa 2001. Toimintojensa rahoitusta varten kaupunki ottaa uusia lainoja 25 mmk, mutta jo seuraavaksi vuodeksi on kirjattu uutta velkaa 45 mmk.
Investointipuolelle on kirjattu hankkeita noin 120 mmk:n edestä. Uimahallin saneeraukseen ja uudisrakennusosaan varattiin 10 mmk ja vuodelle 2003 24 mmk. Näsin koulun kattoremonttiin varattiin 1,9 mmk ja muiden kiinteistöjen peruskorjauksiin 6 mmk. Ilmattaren päiväkotia Kevätkummussa rakennetaan 8,5 mmk:lla ja vuonna 2003 2,5 mmk:lla. Näsin terveyskeskuksen vuodeosastojen laajennukseen varattiin 3 mmk ja J.L.Runebergin kodin kunnostamiseen 1,7 mmk.
Huhtisen koulun laajennusosa maksaa 29,1 mmk ja Linnajoen yläasteen 10,5 mmk. Lyceiparkens högstadieskolanin 20 mmk:n laajennuksen aloitukseen on varattu ensi vuodelle 5 mmk. Veckoski skolanin veistossalia viimeistellään 400.000 markalla. Suomenkylän koulu sai 1 mmk ja Grännäs skola vastaavasti 800.000 markkaa.
Noin 40 miljoonaa markkaa maksavan keskuspaloaseman louhintatöihin varattiin 0,5 mmk ja Aleksanterinkadun sillan rakentamisen aloitukseen 17,5 mmk. Vuonna 2003 siltatöitä jatketaan 18 mmk:lla. Kuninkaanportin alueelle talousarviosta irtoaa 2 mmk ja Haikkoon ulkoiluradan valaistukseen 88.000 markkaa. Maanostoihin varattiin 1 miljoona ja yleisten alueiden kunnossapitoon 10 miljoonaa markkaa.

Porvoon kaupunginhallitus 19.11.2001

- pani pöydälle Itä-Uudenmaan aluekeskusohjelman täydennetyn version lähetettäväksi sisäasiainministeriöön.

- pani pöydälle esityksen, jonka mukaan Taidetehtaan perustusten korjaamiseen varattaisiin määrärahaa ensi vuoden talousarviossa. Alustavien suunnitelmien mukaan kaupungin osuus koko hankkeesta on 56 mmk ja säätiön 17,5 mmk.

- pyytää lausunnot toisen asteen ruotsinkielisen koulutuksen järjestämisestä Itä-Uudellamaalla. Lausuntoja pyydetään 5.12. mennessä kuntayhtymän omistajakunnilta sekä Samfundet Folkhälsanilta. Lisäksi kaupunginhallitus kehotti kuntayhtymää ryhtymään osakeyhtiön perustamista valmisteleviin toimenpiteisiin.
Kuntaliiton lakimies Harri Åhlgrenilta on tiedusteltu osakeyhtiömallin vaikutuksia. Lausunnon mukaan osakeyhtiölainsäädäntö on luotu ensisijaisesti silmällä pitäen liiketoiminnan harjoittamista... Valittaessa yhtiön hallitusta tulee kiinnittää erityistä huomiota siihen, että valittavilla jäsenillä on riittävät tiedot ja taidot tehtävän suorittamiseksi sekä kyky ottaa huomioon kunnan kokonaisetu...Jos Borgå Folkhögskolan ja Östra Nylands Yrkeskolan aineelliset hyödykkeet siirretään osakeyhtiöön, maksetaan siitä leimaveroa 1,6 prosenttia eli lähes 230.000 markkaa.

- pani pöydälle esityksen, jonka mukaan Porvoo osallistuisi Lohjan kaupungin tekemään valitukseen Helsingin hallinto-oikeudelle. Lohja on valittanut HUS-kuntayhtymän alijäämän kattamisen laskentatavasta, mikä on epäedullinen mm. Lohjalle ja Porvoolle. Alijäämä johtuu pitkäksi venyneestä lääkärilakosta.

- palautti uuteen valmisteluun valtuutettu Bengt Dahlqvistin tekemän aloitteen. Sen mukaan selvitettäisiin, onko pormestarimalliin siirtymiselle hallinnossa edellytyksiä. Vihdin kunnassa on aloitettu vastaavanlaiset selvitystyöt.

- hyväksyi Porvoon A-Asunnot Oy:n lainan lyhennyserän siirron. Siirretty maksuerä on suuruudeltaan 325.000 markkaa ja se on otettu Mannerheiminkatu 25:n rakentamista varten. Kyseisestä kaupungin takaamaa korkotukilainaa on otettu vuonna 1994 runsaat 10 mmk, ja nyt lainaa on jäljellä 7,1 mmk. Kaupunginhallitus kehotti Porvoon A-Asuntoja huolehtimaan vuokranmäärityksissä siitä, että laina voidaan maksaa pois alkuperäisen laina-ajan puitteissa eli 18.10.2012 mennessä. Samalla Porvoon A-asunnot Oy:n ylimääräisen yhtiökokouksen edustajille Osmo Kekkoselle (kok) Marjut Björklundille (r) ja Matti Nuutille (sd) ilmoitettiin, ettei kaupungilla ole huomautettavaa kokouksessa esillä oleviin asioihin.

- päätti, että vanha Mömossen jätehuolto Oy:tä koskeva vuonna 1992 allekirjoitettu osakassopimus raukeaa samanaikaisesti kun uusi Itä-Uudenmaan jätehuolto Oy:n osakassopimus allekirjoitetaan.

- päätti, että kuntouttavan työtoiminnan työryhmän raportti käsitellään vuoden 2002 talousarvion yhteydessä.

- hyväksyi Runebergin kodin peruskorjauksen suunnitelmat. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se varaa tarkoitusta varten 3,8 mmk vuoden 2002 talousarvioon. Museovirasto osallistuu kunnostustöihin noin 1,2 mmk:lla.

- ilmoitti valtuutettu Jussi Saramon (vas) ym. aloitteeseen, että uuden salibandyhallin rakentaminen käsitellään vuoden 2002 talousarvion yhteydessä. Samanlaiset vastaukset saivat myös valtuutettu Christer Boije af Gennäs (krist) aloitteeseensa, jonka mukaan Ilolan kylään pitäisi rakentaa tarkoituksenmukaiset liikuntatilat, kuten myös valtuutettu Rikard Lindström (r) ja varavaltuutettu Karl-Erik Högström (r), jotka haluavat Tolkkisten pallokentälle laajennusta.

- antoi vastauksen Haikon kartanon toimitusjohtaja Veikko Vuoriston aloitteeseen, jossa toivotaan, että Haikkoon 2,5 km pitkä kuntorata valaistaisiin. Kaupunginhallituksen mukaan asia käsitellään talousarvion 2002 yhteydessä. Mikäli kaupunki sitoutuu investoimaan 150.000 markkaa Haikkoon kuntoradan valaisemiseen, kaupunginhallitus edellyttää, että paikalliset intressiryhmät panostavat taloudellisesti ko. kohteeseen.

- päätti, että Antero Olsoniuksen selvityspyyntö siitä, ovatko kaupungin viranhaltijat menetelleet virheellisesti myöntäessään lupia Kokonniemen laskettelukeskuksen laajentamiseen, ei anna aihetta toimenpiteille.

- merkitsi tiedoksi, että Tiehallinto on päättänyt parantaa Saksalan paikallistietä Kiialan sillan kohdalla.

- merkitsi tiedoksi, että Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut kaupunginvaltuuston päätöksen 10.1.2001 siltä osin kuin Rainer Busk on valittu teknisen lautakunnan jäseneksi.

- merkitsi tiedoksi taloushallinnon lokakuun kuukausiraportin ja päätti lähettää sen edelleen valtuustolle tiedoksi. Raportin mukaan tilikauden tulos on 86 mmk. "Alustavien, vielä epävarmojen verotietojen perusteella tilikauden lopullinen tulos tulee olemaan budjetoitua paljon huonompi, mahdollisesti kuitenkin positiivinen", todetaan raportissa.

- päätti, että Lemminkäinen Oy valitaan Aleksanterikadun sillan toteuttajaksi urakkahintaan 35 mmk. Sillasta jätettiin 9 tarjousta, joista halvin oli 35 mmk ja kallein 49 mmk. Lopullinen urakkasopimus päätettiin allekirjoittaa vasta sen jälkeen kun rakennustöiden aloittamislupa on ratkaistu lainvoimaisella päätöksellä. Lisäksi edellytettiin, että Lemminkäinen Oy ei esitä korvausvaatimuksia Porvoon kaupungille siinä tapauksessa jos edellä mainitut lupapäätökset kumotaan. Kaupunginhallitus päätti esittää siltamäärärahaa ensi vuoden talousarvioon, mutta markkamäärät jätettiin toistaiseksi auki.

- merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan.

Sivun alkuun

Porvoon kaupunginvaltuusto 14.11.2001

- hyväksyi Porvoo 2007 -strategian muutamin tekstimuutoksin. Lisäksi valtuusto merkitsisi tiedoksi toimialastrategiat. Niiden jatkovalmistelu tehdään hyväksytyn yleisstrategian perusteella. Valtuusto edellytti, että toukokuuhun 2002 mennessä strategia tuodaan uudestaan valtuustokäsittelyyn, jolloin on tarkoitus päättää strategiatyön jatkotoimista.
Porvoo 2007 -yleisstrategia on parin sivun mittainen tiivistelmä. Siinä määritellään Porvoon visio, arvot ja päämäärät. Visiota on kuvailtu seuraavalla tavalla: "Porvoo on ihmisläheinen, historiaansa ja ympäristöään vaaliva, palveluiltaan ja osaamiseltaan korkeatasoinen kaksikielinen Itä-Uudenmaan maakuntakeskus. Kaupungilla on monipuolinen elinkeinorakenne, korkea työpaikkaomavaraisuus, ehjä yhdyskuntarakenne, viihtyisät asuinalueet sekä monipuolinen kulttuuri- ja koulutustarjonta."

- hyväksyi tonttien uudet luovutusehdot vuodelle 2002. Kaupungin luovuttamien omakotitonttien kovimmat korotukset vahvistettiin III-vyöhykkeelle eli Huhtisten pohjoisosalle, Jernbölelle, Pappilanpellolle, Kevätkummulle, Johannisbergin länsiosalle, Hornhattulalle, Peippolalle ja Alkrogille. Näiden alueiden omakotitonttien neliöhinnat nousevat nykyisestä 120-130 markasta 160 markkaan. Myös IV-vyöhykkeelle (Tolkkisten tien itäpuoli Uddaksesta Haikkooseen) esitetään korotusta 110 markasta 136 markkaan. Muut korotukset ovat 10-20 markan välillä paitsi Epoossa ja Kerkkoossa, missä 40 markan neliöhinta esitetään korotettavaksi 41,62 markaksi eli 7 euroksi.
Porvoon kaupunki on luovuttanut vuoden 2001 syyskuun loppuun mennessä 67 omakotitonttia ja 2 yritystonttia. Hintojen korotuksia perusteltiin yksityisten markkinoiden tonttikaupoilla, joita on tehty 9 kappaletta asemakaava-alueilla. Jernbölessä ja Pappilanpellolla on tehty kummassakin yksi kauppa keskihintaan 296 markkaa nelimetri. Pappilanmäellä on tehty yksi tonttikauppa, jonka neliöhinta kohosi 792 markkaan. Hamarissa on tehty kaksi kauppaa ja Haikkoossa neljä. Näiden tonttien keskihinnat ovat olleet 251 markkaa neliöltä.

- palautti uuteen valmisteluun Epoon päiväkodin, keittiön ja vanhainkodin kustannusarviot. Kaupunginhallitus on ehtinyt jo hyväksyä korjaustyön luonnospiirustukset ja kaupunginvaltuuston piti hyväksyä kuukausi ennen varsinaista talousarviokokousta vuosien 2002-2003 talousarvioihin määrärahoja 9,7mmk. Epoon rakennushankkeen kokonaiskustannukset ovat 12,7 mmk.
Kesken asian käsittelyä valtuutettu Rainer Busk (r) alkoi epäillä omaa jääviyttään Epoon rakennushankkeen käsittelyssä, koska hänen edustamansa yhtiö oli jättänyt urakkatarjoukset kyseisestä kohteesta. Hieman myöhemmin paljastui, että myös valtuutettu Osmo Kekkosen (kok) yritys oli jättänyt omat urakkatarjouksensa kohteesta. Kaupunginhallituksen jäsenenä Kekkonen oli ollut myös kiiruhtamassa Epoon investointihanketta 29.10. ilman, että hän olisi jäävännyt itseään.

- päätti myöntää 1,2 mmk:n suuruisen lisämäärärahan, jolla jokirannan Esson jakeluaseman rantamuuri voitaisiin uusia. Kun rantamuuri kuntoa tarkastettiin runsas vuosi sitten, paljastui, että sen hirsiarinaperustukset ovat lahonneet lähes kokonaisuudessaan. Rantamuuri oli painunut, kallistunut ja osittain sortunut jokeen. Turvallisuussyistä kaupunki joutui irtisanomaan Oy Esso Ab:n vuokrasopimuksen. Alueen maaperä on pilaantunut maahan valuneista öljyistä. Rantamuuri on tarkoitus uusia samanaikaisesti kun maaperä puhdistetaan. Tämän vuoden talousarviossa on hankkeeseen varattu 200.000 markkaa.

- merkitsi tiedoksi taloushallinnon kuukausiraportin syyskuun lopun tilanteesta.

Porvoon kaupunginhallitus 17.12.2001

- päätti, että kaupunki ostaa Kerttu Härköseltä Eestinmäen kylästä 2,77 hehtaarin suuruisen rakentamattoman kiinteistön 250.000 markalla. Tila sijaitsee moottoritien liittymän länsipuolella, ja rajoittuu kaikilta osin kaupungin omistamiin maihin. Kuninkaanportin alueen alustavat suunnitelmat kohdistuvat ostettavaan kiinteistöön.

- muutti kaksi ryhmäperhepäivähoitajan tointa ja yhden lastenhoitajan toimen lähihoitajan toimiksi. Samalla määräaikaiset toimet vakinaistettiin. Kyseiset toimet ovat sijoittuneet Auratien ryhmäperhepäiväkotiin. Kun Kevätkummun uusi päiväkoti valmistuu, vuonna 1996 perustetun Auratien ryhmäperhepäiväkodin toiminta lakkaa. Määräaikaisissa toimissa ovat alusta alkaen olleet samat henkilöt.

- hyväksyi Porvoon kaupungin kotouttamisohjelman 2001. Kotouttamisohjelma kuvaa nykyistä toimintaa maahanmuuttajien kotouttamiseksi. Lisäksi ohjelmassa on tavoitteita, joihin pyritään. Ohjelma on tarkoitus tarkistaa syksyllä 2002.

- antoi lausunnon Uudenmaan työvoima- ja elinkeinokeskuksen työvoimaosastolle Porvoon ja Sipoon työvoimatoimistojen hallinnollisesta yhdistämisestä. Kaupungilla ei ole huomautettavaa uudesta järjestelmästä.

- ilmoitti valtuutettu Mikaela Nylanderin (r) aloitteen johdosta, että kulttuuritoimi asettaa työryhmän selvittämään mahdollisuuksia, voidaanko Tove Janssonin muistomerkki pystyttää Porvooseen. Selvityksen tulee valmistua helmikuun loppuun mennessä.

- merkitsi tiedoksi, että Porvoon kaupunki (1,250.000 mk), Ensio Miettinen (500.000 mk), Ensto Electric Oy (250.000 mk), Ensto Busch-Jaeger Oy (250.000 mk), Lexel Electric Oy (250.000 mk), Oy Esmi Ab (250.000 mk), Suomen Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto r.y (125.000 mk) ja Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto r.y (125.000 mk) ovat 5.12. allekirjoittaneet lahjakirjan sähkötekniikan professorin viran perustamisesta.

- merkitsi tiedoksi ympäristöministeriön lausunnon, jonka mukaan Aleksanterinkadun sillan rakentamiseen ei voida soveltaa ympäristövaikutusten arvioinnista annettua lakia eikä sen mukaista arviointimenettelyä.

- merkitsi tiedoksi Uudenmaan ympäristökeskuksen päätöksen, jonka mukaan Porvoonjokilaakson yleiskaavoitustyöhön saadaan avustusta 40.000 markkaa.

- merkitsi tiedoksi Öljynsuojelurahaston johtokunnan ilmoituksen, jonka mukaan 13.12.1999 tehdystä päätöksestä poiketen Porvooseen voidaankin hankkia 16 metriä pitkä, itsenäisesti öljyä keräävä F-luokan vene.

- päätti, että kaupunki tänäkin vuonna julistaa joulurauhansa Turun joulurauhanjulistuksen mukaisesti. Kaupunginjohtajan alkuperäinen päätösesitys kaupunginhallitukselle oli, että oltaisiin otettu käyttöön dosentti Ilkka Mäntylän löytämän ja professori Lars Huldénin muokkaaman joulurauhanjulistuksen lyhennelmän vuodelta 1663. Siinä kehotetaan porvoolaisia kaikin tavoin noudattamaan hyvää ja kristillistä elämäntapaa pidättäytyen ylensyömisestä, ryyppäämisestä, juopottelusta ja muusta omavaltaisuudesta ja ylimielisyydestä. Jos joku uskaltaa tätä vastaan eri tavoin rikkoa, rangaistaan häntä esimerkiksi toisille...

- merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan.
- Sosiaali- ja terveyslautakunta on 21.11.2001 päättänyt,
- että sen haltuunsa saamat lastensuojelutyöhön käytettävät perintörahat käytetään kahden perhetyöntekijän palkkaamiseen 1.4.-31.12.2002.
- vuokrata Hamarin nuorisoseuralta talon päiväkotikäyttöön 1.1.2002-30.6.2004.
- solmia Itä-Uudenmaan sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen kanssa ostopalvelusopimuksen mielenterveyskuntoutujien palveluasumiseen liittyvien palvelujen ostamisesta 1.1.2002-31.12.2006. Hoiva- ja huoltopalvelujen hinta on 315 mk vuorokaudessa. Lisäksi asiakas maksaa asunnostaan vuokraa palvelujen tuottajalle. Porvoo on varannut käyttöönsä 10 palveluasuntoa.
- solmia Vanhustenhuollon tuki ry:n kanssa ostopalvelusopimuksen vanhusten palveluasumiseen liittyvien palvelujen ostamisesta ajalle 1.1.2002-31.12.2003. Yhdistys ylläpitää Hongaksen palvelutaloa, josta kaupunki varaa jatkossakin porvoolaisten vanhusten käyttöön 18 asuntoa. Peruspalvelumaksun piirissä on 4 asukasta. Peruspalvelumaksun hinta on 318,60 markkaa vuorokaudessa. Sitä sovelletaan, kun asiakkaan luona käydään kuusi kertaa vuorokaudessa tai useammin. Peruspalvelumaksuun sisältyy kodinhoitoapu, ateriapalvelut, siivouspalvelut ja hygieniapalvelut. Kaupunki maksaa kodinhoitoavusta 93,30 markkaa tunnilta. Myös ateria-, siivous- ja pyykkipalvelut on hinnoiteltu erikseen. Asiakas maksaa itse asunnostaan normaalia vuokraa palvelujen tuottajalle.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on 29.11.2001 päättänyt,
- tarkistaa Virvikin kartanon vuokrasopimusta Virvik Golf ry:n kanssa. Uuden sopimuksen mukainen vuokra-aika on 14 vuotta ja vuokran suuruus 10.000 euroa vuodessa. Virvikin kartanon jätevesihuollon järjestämisestä jatketaan neuvotteluja kaupungin ja Virvik Golf ry:n kesken. Muiden vähäisempien kalustoa koskevien toimenpiteiden osalta voidaan liikuntatoimi valtuuttaa tekemään tarvittavat päätökset.
- tarkistaa Kokonniemen leirintäalueen vuokrasopimusta. Uusi vuokra-aika on 1.1.2002-31.12.2006 ja vuosivuokra 9.500 euroa.
- vahvistanut uimahallin uudet hinnat.
- jakanut 15.000 markkaa nuorisotoimen avustuksia. Childrens world sai projektiavustusta 5.000 markkaa, CISV-Borg rf/ CISV Porvoo ry sai koulutus- ja leiritoiminta-avustusta 7.026 markkaa, Kerkkoon Nuorisoseura koulutusavustusta 114 markkaa ja Porvoonseudun 4H-yhdistys 2.860 markkaa.

Sivun alkuun

Porvoon kaupunginhallitus 26.11.2001

- hyväksyi Itä-Uudenmaan aluekeskusohjelman täydennetyn version lähetettäväksi sisäasiainministeriölle.

- päätti äänestyksen jälkeen, että vuoden 2002 talousarvioon ei varata määrärahaa Taidetehtaan perustusten korjaamiseen. Kaupunginhallituksen jäsenistä 10 vastusti Taidetehtaan määrärahaa, 2 oli sen puolesta ja yksi äänesti tyhjää. Mikäli kaupunginjohtajan esitys olisi menestynyt äänestyksessä, olisi Taidetehtaan perustusten kunnostustöihin ryhdytty heti ensi vuonna. Kaupunginvaltuusto tekee kuitenkin lopullisen päätöksen Taidetehtaasta vuoden 2002 talousarvion käsittelyn yhteydessä.
Taidetehtaan säätiön laatimien suunnitelmien mukaan kaupungin osuus Taidetehtaan korjauskuluista olisi 56 mmk ja säätiön 17,5 mmk, mikäli korjaus toteutetaan 16 kuukauden aikana. Jos korjaaminen vaiheistettaisiin kolmelle vuodelle, kokonaiskustannukset olisivat 78 mmk. Neljälle vuodelle vaiheistettuna remontti maksaisi 80,5 mmk ja viidelle vuodelle vaiheistettuna vastaavasti 84,5 mmk.
Porvoon kaupunginvaltuusto on 14.6.1999 käsitellyt Taidetehtaan vuokraamista säätiölle. Valtuusto edellytti tuolloin, että kaupunginhallitus tuo valtuustolle Taidetehtaan toimintaa ja investointitarpeita koskevan selkeän rahoitussuunnitelman ulkopuolisine rahoituslähteineen ennen lopullista sitoutumista perustettavan säätiön toimintaan.
Vuonna 1986 Porvoon kaupunki osti Taidetehtaan kiinteistön 16 mmk:lla. Sittemmin kaupunki on korjannut kiinteistön kattoa ja tehnyt siihen lämpöjärjestelyjä 3 mmk:lla. Vuosittain kiinteistöön on satsattu 230.000 markkaa, summaan sisältyy Avantin katsomo. Vuonna 2000 kaupunki investoi rakennukseen 0,5 mmk ja vuonna 2001 miljoona markkaa. Kuluvana vuonna säätiö on nostanut kaupungin kassasta avustuksia 200.000 markkaa.

- poisti esityslistalta Epoon päiväkodin, keittiön ja vanhainkodin korjaustyön luonnospiirustukset.

- esittää kaupunginvaltuustolle, että vuoden 2002 talousarvioon varataan 786.000 markkaa kuntouttavaan työtoimintaan. Laki kuntouttavasta työtoiminnasta tuli voimaan syyskuun alussa. Se velvoittaa kuntia järjestämään ensivaiheessa alle 25-vuotiaille kyseistä toimintaa, mutta myös vanhemmat voivat halutessaan päästä toimintaan mukaan.

- esittää kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi uusia euromääräisiä kiinteistötoimitusten maksuja.

- päätti myöntää 80.000 markan lisämäärärahan paloaseman asbesti- ja homevaurioiden korjaamiseen. Rahat otetaan Kevätkummun koulun lisärakennuksen määrärahoista, joita on jäänyt säästöön.

- esittää Itä-Uudenmaan liiton maakuntahallituksen hankeluetteloon kymmenien hankkeiden listan esitettäväksi edelleen valtion vuoden 2003 talousarvioon. Kaupunginhallitus katsoo, että vuoden 2002 hankeluettelo on edelleen ajankohtainen lukuun ottamatta Kauppaoppilaitoksen lisärakennusta.

- hyväksyi uimahallin saneeraukselle ja laajennukselle uudet kustannusarviot ja L2-piirustukset. Tarkistettu kustannusarvio saneerauksen osalta on 14 mmk ja laajennuksen osalta 20,5 mmk (molemmissa alv 0 %). Helsinkiläisen Tocoman Laskentapalvelu Oy:n tekemän selvityksen mukaan uusissa laskelmissa ei ole huomioitu esimerkiksi seuraavia kulueriä: Mahdolliset asbestipurkutyöt ja maaperän louhinnat on huomioimatta, samoin irtokalusteet ja varusteet puuttuvat kuluista.
Itä-Uudenmaan liiton lausunnon mukaan Porvoon uimahalli on maakunnan pääuimahalli ja eniten käytetty koko Itä-Uudellamaalla. Tämän vuoksi hallille myönnettävän valtion tuen tulisi olla korotettu.

- valitsi Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy:n hallitukseen kolme jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Hallituksen puheenjohtajaksi nimitettiin Heikki Lappalainen (sd), varajäsen Anneli Lehtinen). Muut jäsenet ovat Päivi Kippo-Edlund (r), varajäsen M rten Karlsson ja Jussi Vaurio (kok) varajäsen Jorma Salopelto.

- valitsi edustajakseen Johan Söderbergin (r) Porvoon seudun uusyrityskeskus ry:n syyskokoukseen ja Matti Nuutin (sd) yhdistyksen hallitukseen. Porvoon vuoden 2002 jäsenmaksu yhdistyksessä on 180.000 markkaa.

- valitsi Stefan Skoogin edustajakseen Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry:n syyskokoukseen.

- vastasi valtuutettu Bernhard Edgrenin (r) ym. aloitteeseen, jossa esitettiin, että kaupunki ottaisi 100 mmk velkaa, jolla rahoitettaisiin Porvoon uusi paloasema, uimahalli ja Lyceiparkens högstadieskolan laajennus. Edgrenin mukaan laina olisi maksettu takaisin 20 vuodessa Porvoon Energia Oy:ltä perittävillä osingoilla. Talousjohtaja Kjällmanin lausunnon mukaan teknisesti on mahdollista toimia näin, mikäli valtuusto niin päättää. Nykyisin kaupunki perii osinkoja omalta energiayhtiöltään 5 mmk vuodessa.

- merkitsi tiedoksi Soili I. Häkkisen aloitteen, jonka mukaan kaupunginvaltuuston tulisi myöntää lisää rahaa ja henkilöstöä laitoshoidosta kotiuttamiseen ja kotona asumisen tukemiseen, lähinnä mielenterveystyön ja kotisairaanhoidon avulla.

- pani pöydälle vuoden 2002 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille 2002-2004. Asiaan palataan ensi maanantaina.

- merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan.

Sivun alkuun

Pirkko Ruohonen-Lerner/www.uutis.net


Sivun alkuun

sähköposti




R