Lehden tekijä:


Lue lisää...

Sähköposti minulle
Porvoon Netti-Uutiset
Riippumaton paikallislehti Internetissä.
Päivitetty 5.04.2001



Edelliset lehdet/aiheet
Edellinen lehti - 15.03.2001


Avenet

Porvoon kaupunginhallitus 2.4.2001

- hyväksyi kaupungin vuoden 2000 tilinpäätöksen. Tilinpäätös osittaa 47 mmk:n suuruista ylijäämää, mikä johtuu yritysten maksamien yhteisöverotulojen ennakoitua suuremmasta kertymästä. Kaupunki sai yhteisöverotuloja 185 mmk eli 80 mmk budjetoitua enemmän. Vastaavasti palkansaajien ym. maksamat kunnallisverotulot jäivät lähes 27 mmk alle budjetoidun. Vesilaitoksen ylijäämä viime vuodelta on 7 mmk ja Domargårdenin jätelaitoksen 1,8 mmk. Kun tilintarkastajat ja tarkastuslautakunta ovat ottaneet kantaa tilinpäätökseen, lähetetään se valtuuston hyväksyttäväksi.

- pani pöydälle kaupungin henkilöstöstrategian vuosille 2001-2004.

- esittää valtuustolle, että se myy Etelä-Suomen YH-Rakennuttajaosuuskunnalle perustettavien yhtiöiden lukuun kaksi tonttia Porvoonjoen Länsirannalta. Tonttien hinnaksi on sovittu 3.050.000 markkaa. Porvoon kaupunki ja Osuuspankkien Keskuspankki Oyj omistavat Länsirannan aloituskorttelin liki puoliksi. Koko korttelin rakennusoikeus on 5.115 kerrosneliömetriä asuinrakennusten rakennusoikeutta, 210 kerrosneliömetriä myymälä-, kahvila-, toimisto-, verstas yms. tiloille osoitettua rakennusoikeutta sekä 150 kerrosneliömetriä talousrakennuksille osoitettua rakennusoikeutta. Alueella on suoritettu tilusvaihtotoimitus, jonka yhteydessä kaupungin omistukseen siirtyi entinen Hankkijan kiinteistö.

- päätti asettaa Gammelbackan ostoskeskuksen ympäristön asemakaavan muutosehdotuksen virallisesti nähtäville ja pyytää siitä lausuntoja.

- merkitsi tiedoksi talonrakennuskohteiden kuukausiraportin. Sen mukaan rakennushankkeiden kustannuksista ei ole vielä saatu tarkempia tietoja kuin mitä oli talousarvion laadinnan yhteydessä. Talo-osasto on rakennuskohteiden taloudellisen hallinnan parantamiseksi ottamassa käyttöön uuden ATK-ohjelman, joka on kehitetty yksinomaan tähän tarkoitukseen.

- päätti lykätä Kevätkummun uuden päiväkodin rakentamisaikataulua kevääseen 2002, koska päiväkodille ei myönnetty valtionosuutta tänä vuonna.

- perusti 15 opettajan virkaa sekä laborantin, kirjastonhoitajan ja nuoriso-ohjaajan toimet.

- ilmoitti evästyksensä edustajilleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuuston kokoukseen, Itä-Uudenmaan liiton maakuntavaltuuston kokoukseen, Laurea-ammattikorkeakoulu Oy:n yhtiökokoukseen ja Porvoon Seudun Uusyrityskeskus ry:n kevätkokoukseen. Lisäksi evästettiin Porvoon A-asunnot Oy:n, Oy Kokonhalli Ab:n, Kiinteistö Oy Porvoon Suolapuron, As Oy Länsitienhakan, As Oy Porvoon mlk:n Purokatu 6-8:n ja Kiinteistö Oy Peiponahon yhtiökokousedustajat.

-asetti J.L. Runebergin syntymän 200-vuotisjuhlatoimikunnan. Siihen kuuluvat kaupunginjohtaja Per-Håkan Slotte, toimialajohtaja Markku Välimäki, kulttuuritoimenjohtaja Susann Hartman, kirjastotoimenjohtaja Terttu Lehtola, Borgå Gymnasiumin rehtori Folke Nyberg, matkailupäällikkö Pia Högström, Hilding Mattsson (r), Erkki Nieminen (kok), Kirsti Talsi-Sirkka (vihr) ja Maijaliisa Alatalo (sd).

- palautti uuteen valmisteluun esityksen Porvoon palveluoppaan laadinnasta.

- päätti, että nuorisovaltuutettu voi kaupunginhallituksen niin pyytäessä osallistua asiantuntijana kaupunginhallituksen kokouksiin mikäli käsiteltävät asiat liittyvät kaupungin nuorisopolitiikkaan tai nuorisotyöhön.

- valitsi kaupungin edustajat ystäväkuntavierailulle Hancociin Yhdysvaltoihin ensi heinäkuussa. Porvoon kaupungin kustantamalle matkalle lähtevät tällä kerralla Klaus Hellberg (sd), Kimmo Kajaste (kok) ja Mikaela Nylander (r).

- päätti, että kaupungin- ja kunnanhallitusten neuvottelupäiville 7.-8.6. lähtevät Stig Bäcklund (r) ja Lea Timonen (sd). Osallistumismaksu on 2.100 mk + ALV 22 %.

- merkitsi tiedoksi, että Sisäasiainministeriö on nimittänyt kaupunginjohtaja Per-Håkan Slotten aluekeskus- ja kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmään, jonka toimikausi on 15.3.2001-28.2.2003.

- pani toisen kerran pöydälle suunnittelu- ja seurantatyöryhmän nimeämisen Aleksanterinkadun siltaa varten.

- palautti uuteen valmisteluun selvityksen kaupungin virkamiesten sivutoimista.

- nimesi Harabackan alueen kehittämistyön seurantaa varten työryhmän, johon kuuluvat Johan Söderberg (r), Markku Vaniala (sd) ja Terttu Ikonen (kok). Työryhmän esittelijänä on toimialajohtaja Matti Arvinen ja sihteerinä elinkeinoasiamies Antero Antila.

Lisäksi kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan:
- Asuntopäällikkö Ulf Backman on valinnut asukkaat 28 vuokra-asuntoon ja kahteen asumisoikeusasuntoon.

- Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on päättänyt tilata Virvikiin pienvenelaiturin T:mi Sauli Laaksolta hintaan 83.000 mk (ALV 0 %).

Sivun alkuun

Porvoon kaupunginvaltuusto 28.3.2001

- valitsi sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäseneksi Jens Silfvastin (vihr) Anja-Riitta Lindholmin tilalle. Sosiaalityöntekijä Lindholm menetti vaalikelpoisuutensa sosiaali- ja terveyslautakuntaan kun hän siirtyi työskentelemään lautakunnan alaiseen Turvakoti Nuttuun.

- valitsi Porvoon käräjäoikeuden lautamieheksi Christel Forsmanin (r) helmikuussa virheellisesti lautamieheksi valitun Christel Lindholmin tilalle.

- päätti valita Oy Audiator Ab:n tilintarkastajayhteisöksi (JHTT-yhteisö) valtuuston toimikautta vastaavien vuosien hallinnon ja talouden tarkastamista varten. Perusteluna valinnalle oli kokonaistaloudellinen edullisuus. Tarjouksia saatiin kolmelta yritykseltä. Audiatorin hinta ilman arvonlisäveroa on 220.000 markkaa vuodessa ja 79.500 markkaa tytäryhteisöjen tarkastuksista. Kaupungin tilejä Audiator varautuu tarkastamaan 100 työpäivää ja tytäryhteisöjen tilejä vastaavasti 30 työpäivää.

- hyväksyi Aleksanterinkadun sillan rakentamisselvityksen kahden äänestyksen jälkeen. Vihreiden valtuutettu Lauri Rissanen esitti silta-asian pöydällepanoa. Esityksen puolesta äänesti 23 valtuutettua ja vastaan 28. Seuraavassa vaiheessa Rissanen esitti siltaselvitysten hylkäämistä ja sai äänestyksessä taakseen 18 valtuutettua, 29 valtuutettua äänesti sillan puolesta ja neljä äänesti tyhjää. Aleksanterinkadun sillan rakennustyöt aloitetaan vielä tämän vuoden puolella.
Aleksanterinkadun sillan kustannusarvio on valtuustolle jaetun selvityksen mukaan tällä hetkellä 44 miljoonaa markkaa. Itse silta ja siihen liittyvät kadut maksavat 32 mmk, itäisen matkailulaiturin 200 metrin pituinen uusiminen maksaa 2,2 mmk ja muut satamarakenteet 800.000 mk. Ruoppauksiin ja maiden läjityksiin uppoaa 2 mmk, katutöihin 3,5 mmk, liikennevaloihin 1,1 mmk sekä valvontaan ja asiantuntijapalveluihin 1,8 mmk. Porvoon tämän vuoden talousarviossa on varattu siltaa varten määrärahoja 2 mmk. Taloussuunnitelmassa vuodelle 2002 on varattu 10 mmk ja vuodelle 2003 vastaavasti 32 mmk.

- hyväksyi asemakaavan osalle Hornhattulan-Johannesbergin kylää. Alue sijaitsee Harabackassa, Mäntsäläntien ja maantien 1531 risteyksessä. Kaupunki omistaa noin 3,7 hehtaarin suuruisen alueen ja sinne on tarkoitus rakentaa uusi paloasema. Alueen maankäyttö suunnitellaan kokonaisuutena, mutta kiireellisen aikataulunsa vuoksi paloaseman asemakaava etenee erillisenä kaavana.

- hyväksyi talousarviomuutoksen kunnallistekniikan investointeihin vuodelle 2001. Anomusta perustellaan vastaavilla säästöllä vuonna 2000. Yhteensä 1.518.000 markan määrärahoista käytetään Tarkkisten kaavateihin 270.000 markkaa, Eestinmäen kaavateihin 170.000 markkaa, Tolkkisten kaavateihin 70.000 markkaa, Haikkoon Uutelan kaavateihin 56.000 markkaa.
Lisäksi määrärahoja siirrettiin Pellingin paloveneen satamaan 40.000 markkaa, linja-autoaseman ympäristöön 70.000 markkaa ja yleisövessaan 50.000 markkaa. Saastuneiden maa-alueiden puhdistukseen siirrettiin määrärahoja 792.000 markkaa.

- hyväksyi talousarviomuutoksena 700.000 markan suuruisen menomäärärahan ja 175.000 markan investointitulon pelastustoimelle. Määrärahat käytetään viranomaisverkkoon liittymiseen. Aluehälytyskeskukseen on joulukuun loppupuolella asennettu sen tarvitsema, valtion kustantama keskuslaitteisto. Vasta tämän jälkeen on voitu käynnistää kuntien omat kalustohankinnat.

-hyväksyi Porvoon talo-osastolle talousarviomuutoksen vuodelle 2001. Talo-osaston toteutuslistalla olleita investointikohteita on siirtynyt viime vuodelta kuluvalle vuodelle, joten vastaavat säästöt löytyvät viime vuoden puolelta. Seuraavat kohteet saavat määrärahoja: Eestinmäen päiväkoti 45.000 mk, Kevätkummun päiväkoti 100.000 mk, Näsin sosiaali- ja terveysasema 11.000 mk, Epoon vanhainkoti 158.000 mk, Pääskytien yläaste 105.000 mk, koulujen suunnittelu 103.000 mk, Taidetehdas 43.000 mk, keskuspaloasema 171.000 mk ja kiinteistöjen peruskorjaukset 150.000 mk, eli yhteensä määrärahoja siirrettiin 886.000 markkaa.

Sivun alkuun

Porvoon kaupunginhallitus 19.3.2001

- esittää kaupunginvaltuustolle, että Anja-Riitta Lindholmille (vihr) myönnetään ero sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsenen tehtävistä. Lindholm anoo eroa luottamustehtävästä, koska hänet on valittu sosiaalityöntekijäksi ko. lautakunnan alaiseen Turvakoti Nuttuun.

- esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuustossa 14.2. virheellisesti valitun Christel Lindholmin sijalle Porvoon käräjäoikeuden lautamieheksi valitaan Christel Forsman (r).

- palautti uuteen valmisteluun koulutuslautakunnan suomenkielisen osaston päätöksen, joka koskee terveydenhuolto-oppilaitoksen johtokunnan puheenjohtajan vaalia. Johtokuntaan pitää saada enemmän myös miespuolisia edustajia.

- päätti, että sillä ei ole huomauttamista paikallistien numero 11785 lakkauttamiseen yleisenä tienä. Kokonniemen laskettelukeskuksen ja leirintäalueen välinen tie on 947 metriä pitkä ja se lisätään Porvoon kaupungin katuverkostoon. Tämä ilmoitetaan myös Uudenmaan tiepiirille lausuntona.

- ilmoitti evästyksensä edustajilleen Kiinteistö Oy Porvoon Sateenkaaren yhtiökokoukseen. Porvoo omistaa Kesätuulentiellä sijaitsevan yhtiön koko osakekannan ja OP-Kiinteistökeskus hoitaa sen isännöintitehtävät. Yhtiössä on asuntoalaa 2.714 neliötä eli 46 asuntoa ja 92 asuntopaikkaa.
Vuonna 1992 valmistunutta kiinteistöä rasittavat vuoden 2000 tilinpäätöksen mukaan 13,8 mmk:n velat, joita lyhennettiin 183.000 markkaa. Yhtiö peri vuokraa asukkailta 43 markkaa neliömetriltä ja yhtiön vuokratuotot olivat 1,1 mmk. Lainojen korkoja maksettiin 506.040 markkaa.

- ilmoitti evästyksensä edustajilleen Ab Svartså Vatten - Mustijoen Vesilaitos Oy:n yhtiökokoukseen. Porvoon kaupunki omistaa yhtiöstä 60 prosenttia. Yhtiön tehtävänä on toimittaa raakavettä Fortum Gas and Oil Oy:n käyttöön omakustannushinnalla.
Yhtiön liikevaihto tilikaudella 2000 oli 595.954 markkaa. Mustijoesta pumpattiin raakavettä 6,5 miljoonaa kuutiometriä Fortum Oil and Gas Oy:lle. Virtaama Mustijoessa oli koko kesäkauden normaali, joten lisäpumppauksiin Päijännetunnelista ei ollut tarvetta.

- ilmoitti evästyksensä edustajilleen Oy Porvoon kauppaoppilaitos Ab:n yhtiökokoukseen, jossa käsitellään vuoden 2000 tilinpäätös.

- päätti, että kaupunginhallituksen esityslistat voidaan lähettää niiden lautakuntien puheenjohtajille, varapuheenjohtajille sekä ryhmien valtuutetuille, joilla ei ole edustusta kaupunginhallituksessa ja jotka erikseen ilmoittivat haluavansa esityslistat. Mikäli luottamushenkilö on kiinnostunut esityslistan liitteistä, saa hän ne pyydettäessä. Tämä on myös vastaus valtuutettu Bengt Dahlqvistin (sd) aloitteeseen.

- antoi vastauksen valtuutettu Henry Aaltosen (sit) aloitteeseen. "...Suurehkot osastot ja rajallinen määrä henkilökuntaa potilaalle aivan vieraassa ympäristössä ei mielestäni täytä arvokkaan elämän kriteereitä. Siksi ehdotan, että Porvoon kaupunki tarjoaisi näille avun tarvitsijoille mahdollisuuden viettää elämänsä loppuajan kodinomaisemmassa ympäristössä. Tähän tarkoitukseen löytyisi kaupungin omistuksessa olevia omakotitaloja ja rivitaloja...", sanotaan Aaltosen aloitteessa. Porvooseen on asetettu työryhmä, jonka tehtävänä on 31.5.2001 mennessä miettiä dementiapotilaiden hoidon tehostamista, todetaan kaupunginhallituksen vastauksessa.

- antoi henkilöstöjaoston ratkaistavaksi teknisen ja ympäristötoimen uuden kansliasihteerin palkkauksen suuruutta koskevan kysymyksen.

- oikeutti vt.kaupunginjohtaja Matti Arvisen osallistumaan Hannoverin messuille 21.-23.3.2001. Sonera Oy:n aluejohtaja Tapio Helistö on lähettänyt Nokia Oy:n puolesta messukutsun kahdelle Porvoon kaupungin edustajalle. Lisäksi kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi eräitä työryhmien, lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan:

- merkitsi tiedoksi sosiaali- ja terveystoimen, kouluhankkeiden, uimahallin peruskorjauksen ja laajennuksen sekä keskuspaloaseman suunnittelu- ja seurantatyöryhmien pöytäkirjat.

- Asuntopäällikkö Ulf Backman on valinnut asukkaat 11 vuokra-asuntoon ja 2 asumisoikeusasuntoon.

- Talousjohtaja Peter Kjällman on tehnyt hankintapäätöksiä koskien suojavaatteiden ostopaikkoja: Keittiö- ja siivoushenkilökunnan ja terveystoimen hoitohenkilökunnan suojavaatteet ostetaan Laitosto Oy:ltä ja Hejko Oy:ltä. Kotipalveluhenkilökunnan vaatteet ostetaan Diodema Oy:ltä ja kiinteistö- ja alueiden huoltohenkilöstön vaatteet Työkalutalolta ja Simolin Oy:ltä. Valintaperusteena on ollut kokonaistaloudellinen edullisuus, joiksi luetellaan laatu, toimivuus, joustava toimitus ja hinta.

- Elinkeinolautakunta on hyväksynyt 100.000 markan suuruiset avustukset Itä-Uudenmaan verkkomoottorit -hankkeelle. Porvoolaiset metsänomistajat saavat myöskin 100.000 markkaa avustusta metsänhoitosuunnitelmien laadintaa varten. Avustusta maksetaan 10 markkaa hehtaaria kohden. Molemmat avustukset maksetaan vuoden 2001 talousarviosta.


Sivun alkuun

Pirkko Ruohonen-Lerner/www.uutis.net


Sivun alkuun

sähköposti




R